Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ολοκληρώθηκαν τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και τα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον», με την ENVIROMETRICS να είναι ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Με μία διαδικτυακή εκδήλωση, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα,  των Υφυπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.κ.  Γιώργου Αμυρά και Νίκου Ταγαρά, του  Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων καθηγητή Κωνσταντίνου Αραβώση, του  Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, του Βουλευτή Βορείου τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου και του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλου αλλά και Περιφερειαρχών, Δημάρχων και Προέδρων φορέων, ολοκληρώθηκαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DG Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης. Τα βραβεία διοργάνωσε με επιτυχία ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, αναδεικνύοντας τις εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Την εκδήλωση παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Ελλάδα για τα βραβεία κος Αντώνης Παπαδάκης με την Δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κα Λένα Φλιτζάνη.

  Τα Βραβεία (European Business Awards for the Environment) απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα και είναι τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης.